Care este procesul de repatriere în Germania?

Etichete:
No items found.

Pierderea unei persoane dragi este întotdeauna o experiență dificilă și emoțională, iar când acesta are loc în afara țării apar și mai multe lucruri de gestionat. 

În acest articol vom discuta despre procesul de repatriere din Germania, de la documentație până la transportul persoanei decedate înapoi acasă. 

1. Documentele pe care trebuie să le pregătești 

  • Pașaport/buletin decedat (copie)
  • Pașaport/buletin aparținător, (un membru de familie de gradul 1) 
  • Date necesare: 
  • locul unde a avut loc decesul 
  • morga unde se află decedatul 
  • data decesului 

De ce este recomandat să ceri ajutorul unei agenții? O firmă funerară, precum Funero, are experiența a sute de repatrieri și a mii de kilometrii parcurși. 

2. Cum se procedeaza în caz de deces la domiciliu, dar la spital?

Atunci când un deces are loc la domiciliu, medicul de familie are responsabilitatea să emită Todesbescheinigung (Certificatul constatator al decesului), documentul oficial în care este specificată cauza decesului. În cazul decesului la spital, acest certificat este eliberat de medic.

După obținerea Todesbescheinigung, următorul pas este înregistrarea la Standesamt (Starea Civilă). Aici se vor înregistra certificatul de deces și pașaportul mortuar. 

Pentru eliberarea certificatului de deces este nevoie de următoarele documente:

  • Certificatul medical constatator (Todesbescheinigung)
  • Actele decedatului: certificat de căsătorie, de naștere, act de identitate, aceste documente trebuie prezentate în original și traduse (de traducerea documentelor se va ocupa agenția funerară)
  • Actele persoanei care declară decesul: act de identitate 

Certificatul de deces este eliberat în două exemplare: unul în limba germană și unul internațional (tip C). Cel internațional nu necesită traducere suplimentară în momentul transcrierii în România.

3. Ultimele acte care trebuie obținute

Înainte ca șoferul să poată porni din Germania, pentru a pentru a transporta trupul neînsuflețit, mai este nevoie de un act pentru ca acest proces să poată lua loc:

Leichenpass

 

Acest act poate fi eliberat doar după ce înregistrarea decesului a fost efectuată și după ce s-a primit certificatul de deces. 

Documentul trebuie să conțină datele defunctului, traseul pe care îl urmăm, adresa unde ducem decedatul și mijlocul de transport folosit. Acest document trebuie completat de către agenția funerară. 

Dacă ai pierdut un om drag în Germania, ne poți contacta pentru repatriere decedați la numărul de telefon 0728 724 724.

Funero este alături de tine în momentele grele

Suntem alături de tine atunci când te afli în situația dificilă de a fi pierdut o persoană apropiată. De aceea, oferim o gamă largă de servicii funerare, de la repatrierea persoanelor decedate și până la organizarea de ceremonii religioase.