Ce faci pas cu pas în cazul unui deces în Anglia

Etichete:

Pierderea unei persoane dragi este o experiență emoțională dificilă, iar atunci când se întâmplă departe de casă, procesul de repatriere poate complica și mai mult lucrurile. 

În acest articol, vă vom ghida prin pașii pe care trebuie să îi urmați în repatrierea persoane dragi care a decedat în Anglia, oferindu-vă informațiile necesare pentru a vă descurca în această călătorie dificilă.

  1. Cum se procedează dacă decesul a avut loc la spital?

Dacă decesul a avut loc în cadrul unui spital, atunci certificatul medical de deces (medical fact of death) este eliberat de către doctorul responsabil. Documentul este transmis direct la "register office", iar familia decedatului poate înregistra oficial decesul. Pentru ca să se obțină acest certificat se percepe o taxă de 11 lire sterline, pe fiecare exemplar, iar familia are opțiunea de a cere câte exemplare dorește.

De obicei, familia este informată despre deces și primește confirmarea trimiterii "medical fact of death" prin intermediul Departamentului de Decese din Spital. De asemenea, de regulă, li se comunică și cauza decesului. 

În cazul în care decesul se întâmplă în mod subit, investigația este preluat de către cei de la Corners, care vor cerceta decesul și vor emite cauza oficială a decesului.

  1. Cum se procedează dacă decesul a avut loc la domiciliu?

Și în acest caz există două variante. În caz că decesul a avut loc în urma unor circumstanțe naturale atunci este nevoie să contactezi medicul de familie, care se numește GP, pentru a constata decesul ca mai apoi să se poată elibera certificatul de deces.

Dacă decesul a avut loc într-un mod subit atunci trebuie contactată poliția care va investiga acest caz, iar mai apoi după ce au găsit motivul decesului ei vor elibera certificatul constatator. 

  1. Cum trebuie să te pregătești pentru a înregistra certificatul de deces?

Mai întâi de toate, trebuie să te asiguri că acel certificat constatator a fost trimis către "register office", cel mai apropiat de localitatea în care a avut loc decesul, iar mai apoi trebuie să faci o programare la "register office" pentru a scoate certificatul de deces. Programarea se poate face online sau telefonic. 

Actele și informațiile necesare pe care trebuie să le pregătești sunt: 

  • actul de identitate al persoanei decedate (copie sau original)
  • actul de identitate al persoanei în numele cărui se vor întocmi actele
  • informații: adresa, starea civilă, data nașterii, ocupația
  • o altă informație de reținut este faptul că unele ambasade cer adeverință pentru locul de veci din țară

  1. Pașaportul mortuar

Pentru procesul de repatriere este nevoie de un pașaport mortuar care se obține de la ambasada reprezentativă a României. Actele necesare pentru a obține un astfel de pașaport în Anglia sunt:

  • copie buletin/pașaport decedat
  • copie buletin/pașaport aparținător
  • certificat de deces apostilat sau certificat interimar de deces
  • împuternicire din partea familiei (semnată de aparținător) pentru firma de repatriere conform căreia firma are dreptul de a obține documentele necesare 
  • copie certificat de îmbălsămare
  • copie document free from infection emis de către un cadru medical/procuror
  • Declarația firmei de pompe funebre privind închiderea sicriului
  • adeverință de loc de veci/ contract de concesiune
  • împuternicire pentru persoana care depune documentele și primește pașaportul mortuar
  • Form 104 (Out of England) conform căruia Procuratura este de acord cu transportul decedatului în afara Marii Britanii


  1. Cât timp durează întregul proces?

Acest lucru depinde de situație. De exemplu un caz natural, unde se cunoaște motivul decesului iar defunctul trebuie repatriat în România, atunci nu ar trebui să dureze mai mult de aproximativ 5-7 zile, dar desigur există cazuri în care este implicată poliția, în astfel de situații durata întregului proces depinde de realizarea investigației. 

  1. Când este nevoie să contactez o agenție funerară?

Recomandare noastră este să apelați la o agenție funerară încă din primele momente în care ați aflat despre decesul în afara țării. O agenție specializată în repatrieri vă oferă asistență legală, asistență lingvistică și se ocupă de toate demersurile necesare, atât și de transportul defunctului, asigurând un proces de repatriere fără probleme. 

În cazul unui deces în Anglia, noi, cei de la Funero vă stăm la dispoziție cu servicii complete de repatriere.


Accesează site-ul nostru https://www.funero.ro/repatriere-decedati/anglia pentru a afla mai multe informații. 

Funero este alături de tine în momentele grele

Suntem alături de tine atunci când te afli în situația dificilă de a fi pierdut o persoană apropiată. De aceea, oferim o gamă largă de servicii funerare, de la repatrierea persoanelor decedate și până la organizarea de ceremonii religioase.